Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

LET'S DO IT GREECE και ACTIONAID 2 ΣΕ 1

LET'S DO IT GREECE και ACTIONAID

Περιβάλλον καθαρό, για βιώσιμο πλανήτη.

Αλλά ο χρόνος λίγος στο νηπιαγωγείο και τι να προλάβουμε χωρίς να τρελαθούν τα πιτσιρίκια ;       Συνδυάζουμε τους στόχους μας; Εμπρός σηκώστε μανίκια.       Η πίσω αυλή μας, το σχολειάκι μας θα είναι η αφετηρία!!!! 

Σκουπίδια παντού και χόρτα και φρεσκοξυπνημένα φιδάκια... 
Εμ στο χωριό ζούμε!!!

Εμπρός ομάδα!

   Η πίσω αυλίτσα έλαμψε και είναι ασφαλής!!!!


Μπράβοοοοο !!!


Μια καθαρή αυλή ,είναι μόνο μια καθαρή αυλή. Τα παιδιά θέλουν κάτι περισσότερο. Σχεδιάσαμε την αγορά ενός γιγαντοπαίχνιδου,
για να δώσουμε χρώμα και χαρά στο σχολικό μας περιβάλλον.Τα νήπια ξεφύλλισαν έναν κατάλογο παιχνιδιών και επέλεξαν αυτό που τους άρεσε περισσότερο.

Όλοι μαζί τελικά ''υιοθετήσαμε'' μια πολύχρωμη κατοικίδια κάμπια-τούνελ.
Πολύ παιχνίδι στην αυλή!!! Η αυλίτσα μας απέκτησε χρώμα!!!
Εδώ μας βλέπετε πολύ χαρούμενους με το νέο μας απόκτημα!!! Και κάπου εδώ συναντήθηκαν οι στόχοι 
της δράσης LET'S DO IT GREECE και της ACTIONAID,
 για το περιβάλλον!


 Η ACTIONAID φέτος μας μίλησε για τους στόχους, που πρέπει να καλύψουμε για να έχουμε έναν ''υγιή'' πλανήτη και ευτυχισμένους πολίτες ακόμα και το 2030. Τα σχολεία έπρεπε να ετοιμάσουμε ''Φανζίνς''(ενημερωτικά δημιουργικά πολύπτυχα), που να προβάλλουν τους στόχους αυτούς για το καλό της ανθρωπότητας!!! Επιλέγουμε καθαρό περιβάλλον!!
Με την LET'S DO IT GREECE επίσης, είμαστε παλιοί συνεργάτες και μαζί με τους ανά την Ελλάδα εθελοντές, μοιραστήκαμε το όραμα για καθαρότερο περιβάλλον..... Ξεκινώντας από την αυλή μας, μπορούμε να φτιάξουμε τον κόσμο. 

Το Φανζίν μας έγινε ''Fun ζείν''αποδίδοντας έτσι(ομόηχα) την επιθυμία των παιδιών να ζουν με αξιοπρεπείς κοινωνικοπολιτισμικούς και περιβαλλοντικούς όρους.
Αυτό το φανζίν- έγχρωμη συλλογή αισιόδοξων παιδικών εικόνων- αποτυπώνει τις επιθυμίες των αυριανών πολιτών για τον κόσμο τους το 2030, αλλά και για την αυριανή ημέρα.


 Ποιες εικόνες θέλουν να βλέπουν ακόμα το 2030 τα νήπια, στην θάλασσα, στον αέρα, στο δάσος, κάτω από το έδαφος, στα σχολεία των παιδιών;

Το ''''fun ζειν''(φανζίν) μας το φωτοτυπήσαμε και το μοιράσαμε σε κεντρικά σημεία του χωριού μας, για να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία!

****
Βασικά η ανάρτηση αυτή καθυστέρησε αρκετά, γιατί μέσα στον αρχικό σχεδιασμό των δράσεων μας υπήρχε και το βάψιμο του σχολείου μας. 
Αυτό το όνειρο δεκαπενταετίας έγινε τελικά πραγματικότητα.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο και την αντιδήμαρχο του δήμου Πύλου Νέστορος, που μου έκαναν σήμερα το ομορφότερο δώρο ανήμερα της γιορτής μου. Το πρωί αντίκρισα το σχολειάκι μας βαμμένο και μοσχοβολιστό και η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Όλοι χαρήκαμε δηλαδή.

Μα δεν είναι σαν κουκλόσπιτο;;; 


Τα παιδιά και τα σχολεία 
μπορούν να χαράζουν χρωματιστούς δρόμους!!
Σωστά!Χμ.... Μάλλον η συμμετοχή μας σε τέτοιες δράσεις είναι πρόφαση για κέφι και χαρά στο μικρό νηπιαγωγείο Χαρακοπιού!!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ...
ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστώ τα παιδάκια μου και τους γονείς που αγκαλιάζουν κάθε δημιουργική  ιδέα του νηπιαγωγείου μας .

Ευχαριστώ τον δήμο Πύλου Νέστορος για την συμπαράσταση. 

Ευχαριστώ και τους αφανείς εθελοντές μας που επιλέγουν να παραμένουν στο παρασκήνιο, αλλά βοηθούν ουσιαστικά.

Ευχαριστούμε την ομάδα εθελοντών του Let's do it Greece και την Actionaid, για την ευκαιρία που μας δίνουν να σκεφτόμαστε με ευρύτερο πνεύμα και ενεργητική διάθεση!!!PITSINA
Η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις δράσεις που υλοποιήσατε και τα υπέροχα αποτελέσματα που είχατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφα και Νοικοκυρεμένα!!!!!!!!
    Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες με οποιοδήποτε τρόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή