ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
5 ΑΥΓΑ
2 ΦΛ.ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛΤΖ.ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
1/5 ΦΛΤΖ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΦΛΤΖ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 Κ ΓΛ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ
1/2 Κ ΓΛ.ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΚΟΝΗ
1 Κ ΓΛ BAKIN POWDER
1/2 Κ ΓΛ ΣΟΔΑ
1/2 ΦΛΤΖ ΚΟΝΙΑΚ
1 1/2 ΦΛΤΖ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΚΕΡΩΤΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΑΚΙ
500 ΓΡΜ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ( ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ )
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- -Χωρίζουμε κρόκους απο ασπράδια
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 6-7 λεπτά
- Προσθέτουμε τούς κρόκους
- ξύσμα, κανέλα, γαρύφαλλο
- Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό , το ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια
- Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το bakin, το κονιάκ και το γάλα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και τη μαρέγκα αναδεύοντας απαλά.
- Βουτυρώνουμε το ταψάκι (35cm)και το αλευρώνουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας στρώνοντας απαλά την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170 βαθμούς) για 1 ώρα (Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι ,αν ψήθηκε μέσα , αλλιώς σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Έτοιμηηηηηηηηηηηηηηηηηη και αφράτη!!!!!!!!
Τη στόλισα με καμάριιιιι!!
Κοντινό....................!!!
Πιο κοντινό..................!!!
Συνταγούλα της κυρίας Μπαρμπαρίγου παρακαλώ.....
PITSINA
Η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου