Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

1821 ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Εξ Α.ε., ΜΕ ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗ κ.α. απλές ιδέες!1821  
  ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗ και άλλες απλές ιδέες.
Στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει η εξάσκηση της κινητικότητας στα μικρά δαχτυλάκια των νηπίων. Οπότε είναι χρήσιμες και οι κατασκευούλες με απλά υλικά. Προσωπικά χρησιμοποιώ το χαρτί Α4 ως βάση για κάθε δημιουργία, διότι είναι διαδεδομένο υλικό σε κάθε σημερινό σπίτι.1. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣΑκολουθούν στιγμιότυπα από την κατασκευή της χειροτεχνίας, 
ώστε να κατανοήσετε  τα στάδια και να καθοδηγήσετε τους μαθητές βήμα βήμα. Είναι πολύ γρήγορες και εύκολες οι φιγούρες.Χρειάζονται δύο χαρτιά Α4 για κάθε φιγούρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρωματιστά χαρτιά
 ή και να τα χρωματίσετε.


Ενθαρρύνετε τους μαθητές να ζωγραφίσουν τα προσωπάκια του Αγγέλου και της Παναγίας όπως μπορούν. Αν θέλουν μπορούν να ξεπατικώσουν ένα καπάκι από μπουκαλάκι νερού.Έτοιμη η σκηνή μας για να στολιστεί ή να γίνουν κούκλες για την αναπαράσταση του Ευαγγελισμού. 


2.ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΝΚΑΡΔΕΣ ΓΙΓΑΣ


Πανεύκολη κατασκευή, που ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο, μόνο με Α4.
Χρειάζονται 3-4 λευκά ή γαλάζια χαρτιά,
 που θα τα διπλώσουν σαν βεντάλιες 
και θα τα κολλήσουν στο κέντρο και μεταξύ τους. Επίσης στο κέντρο θα σχεδιάσουν την ελληνική σημαία, ένα στεφανάκι, ένα περιστέρι, οτιδήποτε τους αρέσει και τους θυμίζει την επέτειο. Στο κάτω μέρος αν θέλουν μπορούν να ζωγραφίσουν ασπρομπλέ λωρίδες, όπως βλέπετε στις εικόνες, για να δώσουν περισσότερο χρώμα.Φτιάξτε περισσότερα από ένα ώστε να στολίσετε το σπίτι και την εξώπορτα. Γίνονται μεγάλα και εντυπωσιακά. Κυρίως όμως θα γυμνάσουν τα δαχτυλάκια των παιδιών και θα συμπληρώσουν τον χρόνο στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με ευχάριστο τρόπο!Κι αν έρχεστε στο σπιτάκι μου πρώτη φορά, 
μπορείτε στις "ετικέτες" δεξιά, να αναζητήσετε περισσότερες ιδέες, 
όπως οι παρακάτω:
  
Παιδιά ζωγραφίστε, κόψτε και στολίστε τα παράθυρα με τις ζωγραφιές σας!Διπλώστε ένα Α4 στη μέση. Στην μια όψη ζωγραφίστε την ελληνική σημαία της ξηράς. Στην πίσω πλευρά ζωγραφίστε την σημαία του Κολοκοτρώνη με τον μπλε σταυρό στη μέση. Παρατηρήστε τις δύο σημαίες. Βρείτε τις διαφορές.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου