ΦΑΒΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ , ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑ
Ζεστή ή κρύα η παραδοσιακή ελληνική νησιώτικη φάβα κάνει καλή παρέα .
Είναι εξαιρετική τόσο ως κυρίως γεύμα, όσο και δροσερή σαν συνοδευτικό ορεκτικό ,
παρέα με καλαμαράκι ή ψαράκι.
υλικά
*500 γρ. φάβα Σαντορίνης
*2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
*λάδι , αλατοπίπερο
*μαιντανό ψιλοκομμένο
*χυμό λεμόνι
Εγώ πρώτη φορά την έφτιαξα και είμαι ενθουσιασμένη!!!.
Για τα παιδιά μου ,ήταν μια νέα γεύση που αν και την επέβαλα στο τραπέζι μας ,
όλοι την απολαύσαμε εντέλει .
Καθάρισα και ξέπλυνα την φάβα σε ένα μπωλάκι 2-3 φορές.
Πρόσθεσα 3 ποτήρια νερό και 3 κουταλιές λάδι
και άφησα να βράσει.
Ψιλοέκοψα το ένα κρεμμύδι μέσα στην κατσαρόλα με την φάβα .
*Χαμηλώστε την φωτιά ,γιατί όταν ξεκινήσει να βράζει ,
αρχίζει να κάνει φουσκάλες ,που σκάνε στην επιφάνεια.
Προσέξτε μην καείτε
και έχετε το καπάκι δίπλα σας για προστασία ,
αν δεν θέλετε να πεταχτεί σε όλη την κουζίνα.
Χαμηλώστε και σιγοβράστε για 40 λεπτά ,να γίνει πουρές.
Ρίξτε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
και ανακατεύετε διαρκώς.
TIP.
Η φίλη μου η Μοσχούλα με έσωσε.
Μου σύστησε να ανακατεύω με τον αβγοδάρτη την φάβα μου.
Έτσι δεν την έλιωσα με το μούλτι .
Έγινε τέλεια !!!!!!!!!!!!!!
Σερβίρεται με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαιντανό(προαιρ.).
Ραντίστε με φρέσκο ελαιόλαδο και απολαύστε!!!!!!!!
Καλή επιτυχία
PITSINA
νιαμ νιαμ τρελαίνομαι για φάβα, γεια στα χέρια σου, θάρθω να μου κάνεις το τραπέζι
ΑπάντησηΔιαγραφήα μια και θα ρθω να μου κάνεις και ένα μπλογκ!!!!!!!!!!!!!! υπέροχο σαν το δικό σου
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν μου αρέσει η φάβα γιατι μου θυμίζει την υφή της φακής την οποία και απεχθανομαι! εγώ της βάζω και πάπρικα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΑΧΑΧΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή