Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ οικολογικές επετειακές κούκλες κουτσούνες




ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ οικολογικές επετειακές κούκλες κουτσούνες!



Αυτή η ιδέα θα σας ενθουσιάσει με την απλότητά της!

Φτιάχνουμε παραδοσιακές  κούκλες κουτσούνες με υλικά από την κουζίνα μας.

ΥΛΙΚΑ

1 ριγέ  λεπτό ποτηρόπανο της μαμάς

5 λαστιχάκια

λίγη δαντέλα ή κορδέλα

μαρκαδόρος νερού




ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ. 


Αρχικά τυλίγουμε άχρηστο χαρτί Α4 (παλιές ζωγραφιές, λογαριασμούς ή χαρτί κουζίνας κλπ.  και το τσαλακώνουμε σφιχτά, σε μέγεθος αβγού. Η εικόνα θα σας καθοδηγήσει στο πως να φτιάξετε με επιτυχία το σώμα της κούκλας σας.
Για να μοιάζουν οι κουτσούνες μας με Σουλιωτοπούλες, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε μια παλιά δαντέλα ή υφασμάτινη φαρδιά κορδέλα και να την τυλίξουμε γύρω από το κεφάλι. Για μάτια εγώ χρησιμοποίησα δύο καρφίτσες "με κεφάλι", αλλά εναλλακτικά μπορούν να ζωγραφιστούν δύο τελίτσες με μαρκαδόρο νερού. Όταν περάσει η επέτειος και όταν βαρεθείτε τις κούκλες σας, μπορείτε απλά να τις αποσυναρμολογήσετε και να πλύνετε το πανί.


Τα υφάσματα τις κάνουν να αιωρούνται, σαν να μην πατούν στη γη....!!!



Τα ριγέ ποτηρόπανα θυμίζουν τα οικολογικά υφάσματα που έφτιαχναν και ντύνονταν εκείνη την εποχή!

Οι κουκλίτσες φτιάχνονται από πετσετούλες που φέρνουν ανέξοδα οι μαθητές από το σπίτι και αξιοποιούνται αειφορικά, προκειμένου τα παιδιά να αντιληφθούν τις πολλαπλές χρήσεις των αντικειμένων, να οξυνθεί η φαντασία, η δημιουργικότητα, η αντίληψή και η οικολογική συνείδησή τους, ενώ ταυτόχρονα πλήθος λαογραφικά στοιχεία μπορούν να αναδυθούν με αφορμή την εθνική επέτειο!





Χρησιμοποιήστε αυτές τις παραδοσιακές κούκλες με όποιο τρόπο και όποια αφορμή θεωρείτε πρόσφορη για μάθηση και διασκέδαση.
Καλή επιτυχία.






PITSINA
Περήφανη Νηπιαγωγός.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου