Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

τάρτα με κολοκυθάκια και όχι μόνο....


Τάρτα με κολοκυθάκια και όχι μόνο....


Είμαι νηπιαγωγός ..επίσης είμαι μαμά.
Μετράω αντίστροφα για να ανοίξουν τα σχολεία και σκέφτομαι πόσες φορές τρέχω αργά το μεσημέρι, μετά το σχόλασμα, να προλάβω παρά την κούραση, να ετοιμάσω κάτι στα γρήγορα για την οικογένεια. Εκμεταλλεύομαι λοιπόν ακόμα τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι να επιστρέψω στη δουλειά μου και δημιουργώ νόστιμα(πιστεύω) φαγητάκια που μοιράζομαι από εδώ με εσάς τους φίλους μου.


Σήμερα έφτιαξα πρώτη μου φορά τάρτα με κολοκυθάκια.
Δεν είχα καμία συνταγή και έβαλα τα υλικά που ήθελα αυθαίρετα.Μετά βέβαια διαπίστωσα ότι δεν ανακάλυψα δα και το σύμπαν....αφού πάνω κάτω πολλοί χρησιμοποιούν περίπου παρόμοια υλικά αχαχαχαχ.


το πυρέξ μου.....


βάση
Για το πυρέξ που βλέπετε χρησιμοποίησα ένα φύλλο σφολιάτας, που το έστρωσα σαν βάση αφού λάδωσα το ταψί.

γέμιση
2 κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο 
6 φετούλες μπέικον
1 μικρούτσικη κρέμα γάλακτος
150 γρ. ανθότυρο τριμμένο(προαιρ.) 
(εμένα είχε ξεμείνει από άλλη συνταγή)
250 γρ. περίπου φέτα χοντροτριμμένη
2 αβγά φρέσκα
ελάχιστο λαδάκι στο σωτάρισμα
1/2 ματσάκι άνηθο
αλατοπίπερο



  πως ;;;;;

  Σε βαθύ τηγάνι σωτάρισα ελαφρά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το μπέικον . 
Κατόπιν έριξα και το κολοκύθι μαζί με τον άνηθο και τα ανακάτεψα για λίγο μαζί να στεγνώσουν τα πολλά υγρά.
Έσβησα το μάτι και πρόσθεσα στο τηγάνι τη φέτα και αλατοπίπερο.
Έστρωσα το μείγμα στο ταψί πάνω στη σφολιάτα με ένα κουτάλι.
Χτύπησα σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος(εδώ ίσως χρειαστείτε επιπλέον και λίγο γάλα) και με το μείγμα αυτό έλουσα την επιφάνεια του ταψιού. 
Έριξα τέλος από πάνω το τριμμένο ανθότυρο που είχα και έτοιμο. 
Το φούρνισα τους 200 βαθμούς με αέρα στην μεσαία σχάρα και ήταν έτοιμο όταν ρόδισε και έπηξαν τα υλικά.
Άφησα την τάρτα 15 λεπτά να ξεκουραστεί και να σταθεί. 

Μμμμ!!

Όσοι την δοκίμασαν..... την επιδοκίμασαν!!!!!




Δοκιμάστε την κι εσείς με κολοκυθάκια και ότι τυρί  έχετε ήδη στο ψυγείο, προσαρμόζοντας την στα μέτρα σας.

 Αν την φτιάξετε με κέφι θα γίνει το ίδιο νόστιμη!!!


καλοφάγωτη



PITSINA



Με το δεύτερο φύλλο μέσα στις επόμενες ημέρες φτιάξτε και μια ''τυρένια πάστα φλώρα'' με φέτα, υπόλοιπα τυριών από το ψυγείο, πιπεριά πράσινη , 2 αβγά και λίγο γάλα. Βάλτε και ψιλοκομμένο δυόσμο....την ανεβάζει.

Έτσι με μια συσκευασία σφολιάτας μπορείτε να κάνετε δύο ενδιαφέρουσες και γευστικές συνταγούλες για την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου