Παντζαρόρυζο..με φύλλα παντζαριού.
Μπορεί η παραδοσιακή κουζίνα να γίνει και δημιουργική,χωρίς να χάσει την ομορφιά και τις ευωδιές της;;;
Αγόρασα από την λαϊκή φρέσκα παντζάρια .Η οικογένεια δεν λατρεύει τα παντζάρια κι έτσι προκειμένου να πείσω τα παιδιά να φάνε αυτό το πολύτιμο λαχανικό...αποφάσισα να μαγειρέψω τις πρασινάδες του παντζαριού, όπως ακριβώς το σπανακόρυζο.
Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο λοιπόν και τα ίδια ταπεινά υλικά(ελαιόλαδο,κρεμμυδάκια φρέσκα ,σκόρδο,άνηθο ντοματοχυμό ,λεμονάκι και αλατοπίπερο) ,ετοίμασα ένα νοστιμότατο και ενδιαφέρον φαγάκι ,πολύ δυναμωτικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό. Φυσικά είναι και νηστίσιμο ,αλλά τρώγεται πολύ καλά με συνοδεία φέτας. Διαπίστωσα ότι δεν χρειάζεται και πολύ ντοματοχυμό....γίνεται κόκκινο από το ίδιο το χορταρικό.
Η κουζίνα μοσχοβολάει ....
Αν σας αρέσει η ιδέα μου ,δοκιμάστε την ...
Κρατήστε τους βολβούς του παντζαριού ,
για να φτιάξετε μια ωραία παντζαροσαλάτα
για κρεατικά ή ψάρια..
Έτσι τίποτα δεν θα πεταχτεί , χιχι
Ελπίζω και τα παιδιά μου να το τιμήσουν.....
καλή επιτυχία.
PITSINA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου