Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


 ΥΛΙΚΑ 
5 ΑΥΓΑ
2 ΦΛ.ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛΤΖ.ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
1/5 ΦΛΤΖ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΦΛΤΖ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1/2 Κ ΓΛ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ 
1/2 Κ ΓΛ.ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΚΟΝΗ
1 Κ ΓΛ BAKIN POWDER
1/2 Κ ΓΛ ΣΟΔΑ
 1/2 ΦΛΤΖ ΚΟΝΙΑΚ
1 1/2 ΦΛΤΖ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΚΕΡΩΤΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΑΚΙ
500 ΓΡΜ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ( ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ )

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  •  -Χωρίζουμε κρόκους απο ασπράδια
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 6-7 λεπτά
  • Προσθέτουμε τούς κρόκους
  • ξύσμα, κανέλα, γαρύφαλλο
  • Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό , το ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια
  • Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το bakin,   το κονιάκ και το γάλα.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και τη μαρέγκα αναδεύοντας απαλά.
  • Βουτυρώνουμε το ταψάκι (35cm)και το αλευρώνουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας                               στρώνοντας απαλά την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170 βαθμούς)             για 1 ώρα                                                                              (Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι ,αν ψήθηκε μέσα ,                     αλλιώς σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.



Έτοιμηηηηηηηηηηηηηηηηηη και αφράτη!!!!!!!! 

Τη στόλισα με καμάριιιιι!!


 Κοντινό....................!!!

Πιο κοντινό..................!!!

Συνταγούλα της κυρίας Μπαρμπαρίγου παρακαλώ.....





PITSINA
Η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου